חימום תת רצפתי פרקט

בעשורים האחרונים במקביל לתנופת הבנייה הענפה בישראל, נראה שהרבה ישראלים מעדיפים להתקין פרקט בבית או בדירה או לפחות בחלק מהנכס.
שימוש בפרקט כסוג של רצפה קיים כבר מאות שנים ושימש בהתחלה עבור מגורי מלכים ועשירים אך לאט לאט, במיוחד בימינו, בזכות הטכנולוגיה והיכולת ליצור פרקטים איכותיים במחירים מאפשרים, השימוש בו הפך להיות זמין לכולם.
פרקט מצריך התנהלות מסוימת כדי לשמור עליו משריטות, התנפחויות וכדומה, אך למרות הרגישות שלו ניתן להתקין מתחתיו גם מערכת חימום תת רצפתי.

חימום תת רצפתי מתחת לפרקט

תשמחו לדעת בכי אופן עקרוני, ניתן להתקין פרקט מעל כל סוג מערכת חימום תת רצפתי, כמובן בהתאם למצב הקיים של המרצפות.

התקנת חימום תת רצפתי בנכס בבנייה – אם רכשתם דירה והיא נמצאת בתהליך בנייה ומראש החלטתם על פרקט, ניתן להתקין את מערכת החימום, ממעליה להתקין מרצפות פשוטות ומעליהן להניח פרקט.

התקנת חימום תת רצפתי בנכס בשיפוץ – במידה והנכס בשיפוץ הכולל החלפת מרצפות, ניתן לפעול כמו בנכס חדש, הנחת מערכת החימום, הוספת מרצפות פשוטות והנחת פרקט.

התקנת חימום תת רצפתי על ריצוף קיים – אם אינכם מעוניינים לעקור מרצפות אלא להתקין את המערכת על ריצוף קיים, ישנן מספר אפשרויות.
ניתן להניח את מערכת החימום על הריצוף הקיים ולכסות אותה בחומר שנקרא "מדה מתפלסת" המהווה מעין חיפוי. לחלופין, ניתן לכסות עם מרצפות פשוטות ולאחר מכן על המשטח להניח את הפרקט.
יש לקחת בחשבון כי התקנת מערכת תת רצפתית על ריצוף קיים משמעותה אובדן של מספר ס"מ בגובה החלל (בין התקרה לרצפה) בעקבות ההגבהה. בנוסף, להגבהה יכולים להיות השפעות על ריהוט, דלתות ומשקופים, על שקעי חשמל ועוד.

חימום תת רצפתי מתחת לפרקט בבית הלקוח

פרקט הוא חומר רגיש –  האם התקנת חימום תת רצפתי מתחת לפרקט יכול להיות מסוכן?

ישנם סוגים רבים של פרקטים השונים אחד מהשני סביב עובי, סוג החומר ושיטת ההתקנה. כיום יצרני הפרקטים מתאימים רבים מהסוגים המיוצרים גם לשילוב מעל מערכת חימום תת רצפתית.
בחירה בפרקט המתאים לחימום תת רצפתי, צריכה להיות בהתאם להנחיות היצרן וכמובן מומלץ להתייעץ עם אנשי מקצוע בתחום.

סוגי פרקטים מתאימים לחימום תת רצפתי

  • פרקט עץ (שכבות) – פרקטים אלו עשוים מכמות שכבות עץ שונות ומתאימים להתקנה מעל מערכת חימום תת רצפתי. חשוב לשים לב לסוגיית העובי המשפיעה על רמת הבידוד ועל מהירות העברה של החום. ככל שהפרקט יהיה עם יותר שכבות, תהליך החימום יהיה ארוך יותר ויגביר את צריכת האנרגיה.
  • פרקט למינציה – פרקט מלאכותי עשוי מחומרים סינטטים שרמת הבידוד שלהם אינה גבוה ולכן הפרקט יכול להתאים להנחה מעל מערכת חימום תת רצפתית.
  • פרקט מעץ מלא – פרקט איכותי אך מכיוון שהעץ המלא מייצר שכבת בידוד גבוהה, צפויה להיות פגיעה במעבר של החום למעלה ולכן הוא פחות מתאים.

    שאלות נפוצות

    האם יש עובי מועדף להתאמה של פרקט למערכת חימום תת רצפתי?

    לפי אנשי המקצוע והניסיון שנצבר נראה כי, פרקט בעובי של 10-12 מ"מ הוא המתאים ביותר מבחינת מידת העברת החום למעלה.

    האם התקנה פרקט בשיטת הדבקה מתאימה להתקנה מעל מערכת חימום תת רצפתי?

    ההנחה הבסיסית היא שהדבק המשמש להדבקה של פיסות הפרקט עלול לפגוע במערכת (במיוחד על זו מבוססת גופי חימום) ותיתכן גם פגיעה באיכות ההדבקה בעקבות חשיפה לחום ממושך. על כן, ההמלצה היא, להתקין פרקט בשיטת החיבור ולא בשיטת הדבק. במידה ובכל זאת משתמשים בשיטת הדבקה מומלץ להניח את הפרקט מעל ריצוף הנמצא מעל מערכת החימום.

    האם מערכת חימום תת רצפתי מבוססת מים לא תגרום לנפיחות לפרקט?

    חימום תת רצפתי מים בנוי באיכות ובצורה כזו שכמעט שלא מתרחשות נזילות ולכן הפרקט לא צפוי להיות חשוף למים.