האם חימום תת רצפתי פולט קרינה?

החימום התת רצפתי תופס תאוצה בשנים האחרונות ויותר ויותר אנשים מבינים שזה פתרון החימום שהם היו רוצים – פתרון עם חימום אחיד שאינו מייבש את החלל וכזה שניתן לשליטה מרחוק. מעבר לזה – התופעה הולכת וגדלה גם אצל קבלנים כאשר הם בוחרים לבצע התקנה של חימום תת רצפתי בפרויקטים חדשים.

אם הגעתם למאמר הזה, ככל הנראה גם אתם מתעניינים בצורה זו או אחרת במערכות החימום התת רצפתיות. הרוב המוחלט של האנשים שבעי רצון לחלוטין מפועלה של המערכת במהלך חודשי החורף – אולם שאלה שחוזרת על עצמה פעמים רבות אצל אלו שעדיין מתלבטים היא שאלת הקרינה הנפלטת מן המערכת. לשם כך נתכנסנו – בואו נעשה לכם קצת סדר 🙂

ראשית, חשוב לציין שהחשש כלל אינו רלוונטי למערכות חימום המבוססות מים – שהרי הן לא פולטות קרינה כלל מכל סוג שהוא. חימום תת רצפתי במים מורכב ממערכת צינורות שבהם זורמים מים חמים באופן אחיד באמצעות משאבת חום. בהתאם לכך, כל קשר בין חימום תת רצפתי במים לבין קרינה הוא תולדה של מיתוסים שונים ולא יותר מכך.

קרינה בחימום תת רצפתי חשמלי

חימום תת רצפתי חשמלי פועל על ידי הזרמת זרם חשמלי בגופי חימום המונחים מתחת לריצוף. הזרם החשמלי יוצר שדה מגנטי, אשר עלול לגרום לקרינה אלקטרומגנטית.

בעבר, מערכות חימום תת רצפתי חשמליות היו פולטות רמות קרינה גבוהות יחסית. עם זאת, בשנים האחרונות, הוכנסו שיפורים טכנולוגיים משמעותיים למערכות אלו, אשר הפחיתו באופן משמעותי את רמות הקרינה שהן פולטות.

על פי התקן הישראלי, רמת הקרינה המקסימלית המותרת מחימום תת רצפתי חשמלי היא 4 מילי גאוס (mG). מערכות חימום תת רצפתי חשמליות מודרניות פולטות רמות קרינה נמוכות בהרבה מכך, בדרך כלל בין 0.2 ל-0.7 מילי גאוס.

על מנת להפחית עוד יותר את רמות הקרינה מהמערכת, מומלץ להתקין את גופי החימום במרחק של לפחות 30 סנטימטרים מהרצפה. כמו כן, מומלץ לבחור מערכת חימום תת רצפתי חשמלית המיוצרת על ידי חברה מוכרת ובעלת מוניטין טוב.

החימום התת רצפתי אצלנו, בס.פ.ו דומוטק, מבוסס על הטכנולוגיות החדשניות ביותר על מנת להוריד למינימום האפשרי את רמת הקרינה. בהתאם לכך, מעבר לזה שמדובר בקרינה בלתי מייננת שאינה יכולה לגרום נזק, הקרינה הנפלטת מהחימום היא הרבה מתחת לתקן משרד הבריאות – כ-0.3 מיליגאוס. רק כדי לסבר את האוזן, תקן משרד הבריאות הוא 2000 מיליגאוס.

 

לסיכום, הקרינה מחימום תת רצפתי היא תלויית סוג מערכת החימום – מערכת חימום על בסיס מים אינו פולטת קרינה כלל בעוד מערכת חימום חשמלית פולטת קרינה ברמה מינימלית. יחד עם זאת, כדי לוודא שאתם רוכשים את מערכת החימום מחברה אמינה על מנת להימנע מאי אילו סיכונים – שהרי בעבר מערכות החימום החשמליות פלטו קרינה ברמה גבוהה יותר.

אנו בס.פ.ו דומוטק מספקים את המילה האחרונה בטכנולוגיות החימום התת רצפתי, עם קרינה נמוכה באופן משמעותי מהתקן הנקוב במשרד הבריאות, ועם ניסיון של עשורים במתן פתרונות חימום לאלפי לקוחות מרוצים.